Зелена слагалица...

Зелена слагалица 4.марта 2013.године у нашој школи одржан је квиз Зелена слагалица који је део пројекта ''Мој Младеновац'' који организује Локална самоуправа у циљу едукације основаца у области заштите животне средине....


Даље...

Ликовни конкурс...

УЧЕНИЦА НИКОЛИНА ГАВРИЛОВИЋ ОСВОЈИЛА НАГРАДУ НА ЛИКОВНОМ КОНКУРСУ Поводом обележавања Европске недеље мобилности, током које се у Европској унији традиционално обележава почетак школске године и промовише безбедност на путевима и здрава животна...


Даље...

Правилно је безбедно...

''Правилно је безбедно'' Под овим слоганом у петак  1. марта 2013. године  запослени у предузећу '' Железнице Србије'' гостовали су у нашој школи. Уценици од I до IV разреда су имали...


Даље...

ПРОСЛАВИЛИ СМО ДАН Ш...

ПРОСЛАВИЛИ СМО ДАН ШКОЛЕ                 Још један Дан школе. Овога пута обележен је уз мноштво догађаја и богатство креативног програма. Смењивале су се  радионице, представе, приредбе и спортски догађаји током целе...


Даље...

Тим за безбедност...

                                        Тим за безбедност    У нашој школи сви запослени, а нарочито тим...


Даље...
01234
Top Panel

Привремено обустављање наставе

https://www.rasporednastave.gov.rs (https://www.rasporednastave.gov.rs)   Влада Републике Србије донела је одлуку да се, услед тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, привремено обустави...


даље...
0

Оцена екстерне инспекције

0

Спорт у Школе

Спорт у Школе

Спорт у школе Savez za školski sport Srbije je pokrenuo projekat "SPORT U ŠKOLE", gde će se deci...


даље...
0

Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19

***O.Ш. ЖИВОМИР САВКОВИЋ * КОВАЧЕВАЦ***180 ГОДИНА ШКОЛСТВА***

Обавештење о почетку нове школске 2021/2022 године

 

Кликните на линк да погледате видео.

ЈАВНИ ПОЗИВ

-за доделу бесповратних новчаних средстава за куповину уџбеника-

 

Град Београд, преко Фондације за младе таленте града Београда, расписује јавни позивза доделу бесповратних новчаних средстава у висини основног пакета штампаних уџбеника за први и други разред (за предмете: математика, српски језик/матерњи језик, свет око нас и страни језик као обавезан предмет) за ученике јавних основних школа на територији града Београда за школску 2021/2022. годину

 

КО ДОБИЈА СРЕДСТВА?

- родитељи, односно законски заступници ученика ПРВОГ и ДРУГОГ разреда јавних основних школа на територији града Београда, осим ученика који су већ добили бесплатне уџбенике по програму Министарства просвете, науке и технолошког развоја РС за школску 2021/22. годину.

 

КОЈИ ЈЕ РОК ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ?

Рок за пријављивање је од 20. августа до 30. септембра 2021. године

 

КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ?

Пријаве се врше електронски преко линка /портала који ће бити отворен и доступан од 20. августа на сајту Фондације за младе таленте града Београда www.fondzamladebeograd.rs

Напомена: у случају непостојања техничких и других могућности за електронско пријављивање, позивамо родитеље да се за помоћ обрате секретару школе, односно Фондацији на +381 11 321 6246 или Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

ШТА ЈЕ ПОТРЕБНО ЗА УСПЕШНУ ПРИЈАВУ?

 Поред уноса/укуцавања основних података на линку за пријављивање, потребно је припремити следећа четири скенирана документа:

1.      Копија очитане чиповане личне карте родитеља тј. законског заступника, односно фотокопија личне карте родитеља тј. законског заступника уколико није чипована

2.      Копија картице текућег рачуна родитеља, односно законског заступника

3.      Потврда Основне школе да је дете ђак јавне основне школе и да у школској 2021/22. години похађа први/други разред, као и да није добио бесплатне уџбенике по програму Министарства просвете, науке и технолошког развоја за школску 2021/22. годину

4.      Изјава о обради података о личности

 

Напомена: Обрасци Потврде основне школе и Изјаве о обради података о личности могу се преузети на сајту Фондације, као и код секретара школе.

 

КОЛИКО НОВЧАНИХ СРЕДСТАВА СЕ УПЛАЋУЈЕ?

Износ БЕСПОВРАТНИХ новчаних средстава за исплату, по појединачно упућеној пријави на јавни позив, биће формиран на основу података о изабраним уџбеницима и цена достављених у понуди сваког изабраног издавача зе предмете:

1.      математика,

2.      српски језик/матерњи језик,

3.      свет око нас

4.      страни језик као обавезан предмет

 

Просечан износ за исплату: 6.400,00 рсд

Напомена: приликом пријављивања, након што родитељ обележи школу и разред који ученик похађа, портал ће обавестити родитеља, односно законског заступника о тачном износу који ће му бити уплаћен.

 

ГДЕ СЕ МОЖЕ ПРОНАЋИ ЦЕО ТЕКСТ ЈАВНОГ ПОЗИВА?

Цео текст Јавног позива се може преузети на сајту Фондације www.fondzamladebeograd.rsу делу „Конкурси“или на сајту града Београда – Градске управе града Београда на адреси: www.beograd.rs , у рубрици „Градски огласи, конкурси и тендери“.

 

КОМЕ СЕ ОБРАТИТИ ЗА ДОДАТНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ?

Oбавештења о јавном позиву се могу добити на тел. (011) 321-6246 или путем електронске поште на адресуfondzamlade@beograd.gov.rs .

 

 

Очекивани број пријављених: 34.000 родитеља првака и другака (око 17.000 ученика првог и 17.000 ученика другог разреда)

Процењена вредност пројекта: 200.000.000,00 динара

ОБАВЕШТЕЊЕ

 

 

Како се приближава почетак нове школске године, а у жељи да се образовно-васпитни рад од 1.09.2021. године остварује на уобичајен начин, непосредно у простору школе, Министарство просвете, науке и технолошког развоја приступило је припреми инструкције за образовно-васпитне установе.

У складу са тим, молимо вас да се упознате са садржајем дописа, који достављамо у прилогу, као и да са истим упознате запослене у вашој установи и родитеље, односно друге законске заступнике ваших ученика.

 

Допис можете преузети овде.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ

 

 

 

Под покровитељством Владе Републике Србије, марта 2021. Године, почела је са радом Национална платформа ,,ЧУВАМ ТЕ,,https://cuvamte.gov.rs/ за превенцију и заштиту од насиља у школама. Истовремено платформа је и алат који грађанима и институцијама помаже у борби против насиља које се дешава и према запосленима у установама образовања и васпитања.

            Национална платформа  ,,ЧУВАМ ТЕ,, https://cuvamte.gov.rs/садржи сегменте који се односе на информисање и едукацију.

            У оквиру сегмента информисања, налазе се информације о облицима насиља, препознавању  и поступању у случајевима насиља, злостављања и занемаривања. На платформи ће се континуирано објављивати едукативни материјали из области превенције и заштите од насиља.

            Едукативни садржаји су намењени свим ученицима, наставницима и родитељима. Ученици основношколског узраста обуке похађају уз претходну сагласност родитеља.

            Трећи део платформе се односи на пријављивање насиља али је он још увек у изради.

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ

 

Имајући у виду да је дошло до делимичног побољшања актуелне епидемиолошке ситуације а на основу процене Кризног штаба, Министарство просвете доноси одлуку на се полев од 19.априла 2021. године, настава организује на следећи начин.

             Ученици од првог до четвртог разреда ће током априла месеца ићи у школу у преподневној смени , распоређни у две групе као и до сада. Часови трају 30 минута.            Ученици од петог до осмог разреда похађају наставу у поподневној смени са почетком у 14.00  часова. Часови трају 30 минута и настава се одвија по утврђеној сатници и распореду часова за поподневну сменупрема моделу рада пре почетка онлајн наставе.

            У оквиру организације непосредног образовно – васпитног рада, континуирано ће се пратити ученичка постигнућа и начин оцењивања ће бити такав да неће додатно оптеритити ученике и наставнике.

Преподневна смена – Од првог до четвртог разреда

1.ЧАС

8.00 – 8.30

2.ЧАС

8.35-9.05

3.ЧАС

9.20-9.50

4.ЧАС

9.55 – 10.25

 

 

 

 

Друга група ученика млађих разреда

1.ЧАС

11.00 – 11.30

2.ЧАС

11.35-12.05

3.ЧАС

12.20-12.50

 

 

Поподневна смена –Од 5. До 8. разреда

1.ЧАС

14.00 – 14.30

2.ЧАС

14.35-15.05

3.ЧАС

15.20-15.50

4.ЧАС

15.55 – 16.25

5.ЧАС

16.30 – 17.00

6.ЧАС

17.05- 17.35