Зелена слагалица...

Зелена слагалица 4.марта 2013.године у нашој школи одржан је квиз Зелена слагалица који је део пројекта ''Мој Младеновац'' који организује Локална самоуправа у циљу едукације основаца у области заштите животне средине....


Даље...

Ликовни конкурс...

УЧЕНИЦА НИКОЛИНА ГАВРИЛОВИЋ ОСВОЈИЛА НАГРАДУ НА ЛИКОВНОМ КОНКУРСУ Поводом обележавања Европске недеље мобилности, током које се у Европској унији традиционално обележава почетак школске године и промовише безбедност на путевима и здрава животна...


Даље...

Правилно је безбедно...

''Правилно је безбедно'' Под овим слоганом у петак  1. марта 2013. године  запослени у предузећу '' Железнице Србије'' гостовали су у нашој школи. Уценици од I до IV разреда су имали...


Даље...

ПРОСЛАВИЛИ СМО ДАН Ш...

ПРОСЛАВИЛИ СМО ДАН ШКОЛЕ                 Још један Дан школе. Овога пута обележен је уз мноштво догађаја и богатство креативног програма. Смењивале су се  радионице, представе, приредбе и спортски догађаји током целе...


Даље...

Тим за безбедност...

                                        Тим за безбедност    У нашој школи сви запослени, а нарочито тим...


Даље...
01234
Top Panel

Привремено обустављање наставе

https://www.rasporednastave.gov.rs (https://www.rasporednastave.gov.rs)   Влада Републике Србије донела је одлуку да се, услед тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, привремено обустави...


даље...
0

Оцена екстерне инспекције

0

Спорт у Школе

Спорт у Школе

Спорт у школе Savez za školski sport Srbije je pokrenuo projekat "SPORT U ŠKOLE", gde će se deci...


даље...
0

Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19

***O.Ш. ЖИВОМИР САВКОВИЋ * КОВАЧЕВАЦ***180 ГОДИНА ШКОЛСТВА***

МАТИЧНА ШКОЛА

 

ОШ,,Живомир Савковић“

11409 Ковачевац

Тел/факс 011-8213-207

Тел.директор 011-8213-966

Email –  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

www.oszivomir.savkovic.rs

 

Основна школа „Живомир Савковић“ има дугу традицију школства. Прва школа у селу отворена је давне 1835. године.

Данашња школска зграда саграђена је 1969. године, без обзира што је саграђена пре 49 година њен простор у потпуности одговара једној модерној школи и пружа адекватне могућности за реализацију наставних и ваннаставних активности. Површина од 2096 м 2 омогућава да се 300 ученика, колико има ова школа, осећају комфорно јер оволики простор може да прими минимум дупло већи број деце.

Све учионице су простране, добро осветљене а такође и одлично загрејане у зимским месецима (школа поседује сопствено централно грејање на лож уље). Веома је важно и да се све просторије адекватно одржавају (школа редовно набавља средства за одржавање хигијене школе, као и средства за основну личну хигијену ученика и наставника).

     Од стране Секретаријата за образовање, у свим школским објектима уграђени су ормарићи за уџбенике, за сваког ученика по једна касета. Ормарићи су распоређивани по учионицама, и ходнику школе.

Школа поседује и пространу библиотеку која располаже литературом која може да одговори потребама наставника и ученика али свакако,тренд набавке нове и актуелне литературе свакако треба још више развијати.У библиотеци се налази и један рачунар.Школа поседује дигиталну учионицу опремљену са 20 умрежена рачунара.

Школа поседује фискултурну салу која одговара нормативима, као и спортске терене који су добро опремљени (у фискултурној сали је постављен нов паркет, терен је асфалтиран). Ученицима је кроз разне активности: фудбал, кошарка, карате, ритмичка гимнастика, фолклор ...) омогућено коришћење сале и терена и после наставе.

Такође имамо и школску кухињу у којој се дистрибуира ужина за све ученике који желе да се хране у њој.

Просторије за пријем родитеља постоје док просторије за окупљање и дружење ученика још увек не постоје. Свечана сала је почела са радом. У њој су одржане приредбе, здравствена предавања, другарско вече.

Уједној учионици се налази интерактивна табла и видео бим који наставници свакодневно користе у настави.

Такође се можемо похвалити и школским двориштем које је пространо и подељено на део за ученике нижих разреда на коме се налази забавни парк опремљен тобоганом, пењалицама и љуљашкама и на део који користе ученици вишић разреда. Испред школе се налази и пространи парк који обилује зеленилом што доприноси бољем изгледу школе.

Ученици и наставници учествују у уређењу школског простора (сређивање учионица), док је за уређење простора око школе задужено помоћно особље.

Од школске 2013-2014. школа је у пројекту ,,Спорт у школе,, у оквиру програма Савеза за школски спорт. На тај начин фискултурна сала је опремљена реквизитима за извођење наставе физичког васпитања.

Матична школа и Доња школа су покривене интернетом а у  Матичној школи је видео надзор унутар школе и у школском дворишту. Прошле школске године урађени су нови кошеви на спортском терену који је у саставу школског дворишта.

 

ПРЕГЛЕД ПРОСТОРИЈАУ МАТИЧНОЈ ШКОЛИ

 

 • 11 учионица
 • Радионица за техничко образовање
 • Дигитални кабинети
 •  Зборница
 • Канцеларије              
 • Библиотека
 • Фискултурна сала
 • Кухиња
 • Просторија за родитеље
 • Помоћне просторије
 • Архива
 • Тоалети
 • Свечана сала

 

 

ИЗДВОЈЕНО ОДЕЉЕЊЕ

 

Доња школа

11409 Koвачевац

Тел:011-8213-147

 

Поред централне зграде имамо и школу у Доњем крају, то је четворогодишња школа саграђена 1957. године. Школа се састоји од две учионице у којима се обавља комбинована настава, канцеларија, тоалета и учитељског стана.

Просторије су адекватно осветљене, а такође и двориште, док се зими просторије загревају пећима на дрва. Школа и школски простор се адекватно уређују и одржавају.

У Доњој школи је школско двориште обогаћено справама за игру, љуљашке, клацкалице, тобоган и вртешке. Набављене су две нове пећи на чврсто гориво за учионице.