Зелена слагалица...

Зелена слагалица 4.марта 2013.године у нашој школи одржан је квиз Зелена слагалица који је део пројекта ''Мој Младеновац'' који организује Локална самоуправа у циљу едукације основаца у области заштите животне средине....


Даље...

Ликовни конкурс...

УЧЕНИЦА НИКОЛИНА ГАВРИЛОВИЋ ОСВОЈИЛА НАГРАДУ НА ЛИКОВНОМ КОНКУРСУ Поводом обележавања Европске недеље мобилности, током које се у Европској унији традиционално обележава почетак школске године и промовише безбедност на путевима и здрава животна...


Даље...

Правилно је безбедно...

''Правилно је безбедно'' Под овим слоганом у петак  1. марта 2013. године  запослени у предузећу '' Железнице Србије'' гостовали су у нашој школи. Уценици од I до IV разреда су имали...


Даље...

ПРОСЛАВИЛИ СМО ДАН Ш...

ПРОСЛАВИЛИ СМО ДАН ШКОЛЕ                 Још један Дан школе. Овога пута обележен је уз мноштво догађаја и богатство креативног програма. Смењивале су се  радионице, представе, приредбе и спортски догађаји током целе...


Даље...

Тим за безбедност...

                                        Тим за безбедност    У нашој школи сви запослени, а нарочито тим...


Даље...
01234
Top Panel

Привремено обустављање наставе

https://www.rasporednastave.gov.rs (https://www.rasporednastave.gov.rs)   Влада Републике Србије донела је одлуку да се, услед тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, привремено обустави...


даље...
0

Оцена екстерне инспекције

0

Спорт у Школе

Спорт у Школе

Спорт у школе Savez za školski sport Srbije je pokrenuo projekat "SPORT U ŠKOLE", gde će se deci...


даље...
0

Календар такмичења за школску 2016/2017

***O.Ш. ЖИВОМИР САВКОВИЋ * КОВАЧЕВАЦ***180 ГОДИНА ШКОЛСТВА***

Једносменски рад

Једносменски рад се реализује у Доњој школи у Ковачевцу. Прожет је разним активностима.Организација рада мотивише децу како креативно тако и едукативно. Ученици имају време за учење, за слободне активности, креативне радионице и учење страног језика.

Организација једносменског рада је конципирана на следећи начин:

Креативне драмске радионице

            У Доњој школи се два пута недељно одржавају Креативне драмске радионице. Ученици млађих и старијих разреда се друже и уз игру уче текстове за луткарско позориште.

            На почетку радионице свако се представи и лагано се загрејемо уз песму, игру и брзалице, као и сценско кретање. Ученици се међусобно друже и у креативној атмосфери настају представе.

            Припремамо две представе: „Малог принца“ и  народну причу са неочекиваним крајем, „Немушти језик“. Лутке се већ праве, а и сцену наместимо, па вежбамо. Тако  ученци своју дикцију поправљају и све боље изговарају текст.

Силвана Лесковац

наставник српског језика и књижевности

Креативна ликовна радионица

     Два пута недељно, у Доњој школи се одржавају креативне ликовне радионице. Поред учествовања на различитим ликовним конкурсима, главни фокус нам је израда лутака за луткарско позориште.

     Пошто учествују млађи и старији ученици, направићемо две луткарске представе, према узрасту – за млађе то је представа ''Мали принц'' и за старије представа ''Немушти језик''. У представи за млађе ученике израда лутака, као и држање и глума са луткама су мало једноставнији.

     На свакој досадашњој радионици сваки ученик је учествовао у изради лутака или изради радова за неки од ликовних конкурса. Материјали од којих израђујемо лутке су рециклажни – стара одећа, парчићи вунице, конца, картона, лепак, дрвене варјаче,... Ученици се углавном лепо забављају правећи лутке и цртајући ликовне радове, па им време на радионици брзо пролети.

Јасмина Матовић

наставник ликовне културе

Учење станог језика

Учење страног језика, у оквиру једносменског рада, одржава се два пута недељно у Доњој школи у Ковачевцу.Оно обухвата упознавање деце са енглеским језиком кроз различите области и садржаје.

Ученици уз помоћ наставника и самостално, усвајају и користе језик у оквиру различитих активности. Организовање самих активности се заснива на употреби различитих материјала, у зависности од области, као и визуелних и аудитивних средстава (учење кроз музику, видео садраје), али и путем разних игровних активности у зависности од узраста.

Такође се уводи и културни аспект учења станог језика (упознавање ученика са културом народа који тај језик говори). Нагласак је на социјализацији и интеракцији ученика, као и на комуникативној функцији језика. Настава се спроводи успешно и ученици су заинтресовани за похађање исте.

Јелена Милосављевић

наставник енглеског језика

Самостално учење уз подршку наставника

У Доњој школи у Ковачевцу, у оквиру једносменског рада, одржава се два пута недељно Самостално учење уз подршку наставника. Ученици тиме имају прилику да ураде домаће задатке из Српског језика, Математике,Света око нас, Природе и друштва.

Такође, ученици кроз различите задатке, а у зависности од наставног садржаја, имају прилику да додатно увежбају научено градиво, што им омогућава да боље напредују у раду.Ученици овим видом учења имају прилику да се друже, размењују знања и постигну бољу међусобну комуникацију.

   

  

 

Сања Црногорац

професор разредне наставе